Megszületett a döntés, új tulajdonosa lett az egykori miskolci leánykollégiumnak

Megosztás

Már tavasszal lehetett tudni, hogy eladják az épületet és valami egészen más funkciója lesz a jövőben, mint régen. Ez valóban így is történt. Íme a részletek.

Április közepén a Borsod24 is írt arról, miszerint az egykori leánykollégium épületét értékesítik és jó eséllyel teljesen más funkciót tölt majd be, mint korábban. Így is lett, a vásárló pedig nem más, mint az Avalon.

Amit tavasszal tudni lehetett, hogy hosszas vitát követően szavazta meg a Miskolcot vezető Velünk a Város-frakció a belvárosi ingatlan értékesítéséről szóló előterjesztést március 30-án. Az egykori Központi Leánykollégium helyzete hosszú évek óta rendezetlen: az előző városvezetés is tervezte, hogy irodaházat alakít ki az épületben – ez el is hangzott az akkori közgyűlési vita során is -, ez azonban végül nem valósult meg.

Az épület néhány évtizeddel ezelőtt

Áprilisban tehát újra a grémium elé került a téma, több verzióról is szavazhattak a városatyák, végül az a döntés született, hogy az épület megmarad, a leendő befektető átépítheti. A döntésre augusztusig kellett várni, de megvan az új befektető, az épület új tulajdonosa.

A döntés nyomán meghirdetett értékesítési pályázat a jelek szerint sikerrel zárult. A Boon információi szerint, a Hell-csoporthoz tartozó Avalon Center Kft. vásárolta meg az épületet. Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője egy közelmúltbeli konferencián maga is megerősítette, hogy megvásárolták az egykori központi leánykollégiumot, melyet fel fognak újítani, és ettől a belváros további fejlődését várják. Arról nincsenek biztos információink még, hogy egyfajta apartmanházként lakhatási célokat szolgálna az épület, vagy A-kategóriás irodaház funkciót kapna. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek